Tuesday, June 12, 2012

Relek-relek@Strawberry Park, Cameron Highland

Haaaaa...janji ditepati..macam slogan kerajaan pulokkk...Kita sambung cerita kat Strawberry Park lak...

Lepas tengok daun teh, kami singgah kat Bee Farm tapi takde bees pun...yang ada pun dah diawet masuk dalam frame gambo aje..maybe dulu ada tapi dah mati kot, so diorang framekan...

Dan tanpa berlengah-lengah lagi kami terus la nak check-in di Strawberry Park...tapi ya Allah, ya Tuhanku...jam nyaaaaaa...berejam baru nak sampai. Tapi sempat singgah pasar kat area Brinchang tuh, beli dinner...

Pasar ni kalu time cuti sekolah dibuka hari-hari...apa yang bestnya kata orang sayur murah-murah...tapi since akak tak gila sayur, so setakat murah singgit dua akak tak amik pot pun huhuhu...Cuma yang unik, akak tak jumpa lagi kat mana-mana, makanan yang famous kat sini i.e. fried watercress & fried brocoli...penah makan tak?? Rasa macam cendawan goreng la...so since orang dok pesan-pesan kalau datang sini try la, akak pun try la beli. Not bad....

Jadi, kami pun checked-in...hari pun dah nak gelap...tengok la apartment 3 bilik ni, sungguh selesa...Rasa-rasanya last time kami honeymoon pun kat sini le jugak...hihhihiii...

Master bedroom...ooo ye jangan lupa, standard practice kalau menginap di hotel/resort -->sangkut baju,seluar,towel  kat kerusi huhu

Ruang tamu yang besar...sesuai untuk anak-anak berlari-lari dan main hide & seek...

Dining table yang besar jugak...selendang tu saya punya hik hik...

Ada dapur youuuuu...boleh ler nak panas-panas lauk, masak ayaq,masak maggi....

Bilik no 2..banglong n bangah tido sini...ini gambar sebelum diorang melangkah masuk ke bilik...gambar selepas diorang masuk?? Hmmmm....Dah takde rupa bilik....


Oleh kerana di luar sana sesak dengan orang ramai, we all duduk senyap-senyap je dalam apartment...Anak-beranak ni decided nak main chess...Zulaiqa jadi pengadil


Bangah yang tak nak main chess...sindrom takut kalah le tuh

Sejuk sungguh malam itu, kami terpaksa pakai stokin...

Gloves for Zulaiqa....mesti pink!!!!
Malam tu memang la kami tak berani nak keluar sebab taknak ruin our holiday mood dengan keadaan yang sesak tu...dah malam tuh rasa lapar pulak, al maklumlah sejuk-sejuk kan..Nak tak nak terpaksa turun ke coffee house kat situ, tak ingat apa namanya...mula ingat nak makan simple-simple je, tapi dah tengok menu tu macam-macam pulak yang diorder...


Special tea for Daddy..

BangLong yang tak penah lekang dengan buku cerita...mengingatkan kepada diriku semasa kecil dulu, camni lah...

Cream caramel for me!!! Sedapppppp....mestilah ada strawberry, dah duduk kat strawberry park kan..

Kalau tengok sup ni cuba teka siapa punya????  Bangah la....hantu sup...

Suasana di coffee house yang tak ramai orang pun....


Sate ni Daddy la order...mana-mana pegi tak penah lupakan sate...

Cappucino untuk saye....

Jemput makan semua ye!!!
Kami memang tak melawat kebun bunga ros, kebun strawberry atau kebun-kebun yang sewaktu dengannya sebab orang terlalu ramai dan diorang ni tak minat...Kalau ajakpun diorang kata diorang tak makan strawberry,tak makan bunga ros, tak makan sayur...Jadi kami spent masa lepak-lepak, main games dan sembang-sembang di apartment...Bagus jugak la...spent quality time with the kids...

Dengan itu, akak pun nak stop dulu,sambung wat keje lak...next time kita cerita lagi

1 comment: