Saturday, July 7, 2012

Jom Pi Zoo Neraka

Achhhoooommm! Acchooomm..! Sorry ek, terbersin pulak...baru perasan blog dah berhabuk heheheh...

Rasa macam dah lama sangat tak menulis...Seminggu ni saya tak sihat sebenonye..Satu package la sakit yang datang menimpa, demam,batuk,selsema,sakit kepala, suara hilang...

Last week balik kampung, bapak buat kenduri kesyukuran...Malam tu lepas habis kenduri, kami sekeluarga plus pakcik-makcik semua pakat balun durian seguni wahaahahaah...hmm...jap ek...seguni ka dua guni ye?? Hmmm...tak kiralah, yang pentingnya memang membalun tak ingat dunia....Pastuh,on the way balik ke KL, singgah Kuale pulok, balun lagi...Itu le namanya tak sedar diri...Sampai KL mulalah rasa tak sedap badan...Esok esok tuh, nahhh amikau...tak bangun!!! Seminggu badan jap ok, jap k.o...tapi Alhamdulillah hari ni dah rasa macam kuat balik lah...Itulah penangan raja segala buah ni...

Tadi masa dok shopping barang rumah, abang-abang jual durian tepi jalan seakan-akan melambai-lambai saya nak suruh singgah beli..ya ampunnnnn....takmo dah makan durian...tahun depan la pulakkkk...

Ok, so back to work...kali ni nak cerita pasal zoo neraka ni pulak....Pesal zoo neraka pulak jadinya ni? Haaa..ni kisah zaman I masih 55kg ye huhuhu...sekarang ni yang nombor  belakang tu maintain, depannya rahsia ye...Alkisah, anak yang no 2 tuh, Zarif a.k.a Bangah yang ketika tu baru berumur 3 tahun lebih. Saya masa tuh dok sibuk ulang-alik ke UIA. Bila habis kelas, husband datang ambik,bawak anak-anak...bila lalu je Zoo Negara kitorang pun ajar ler dia "Bangah,itu zoo negara". So, one fine day bila kitorang lalu depan Zoo Negara, dia pun cakap "Daddy,Mummy jom kita pegi Zoo Neraka!" Terkojut kitorang jadiknya...Pastuh selalulah dia ajak pegi zoo ni...

Maka tahun ni, tertunailah hasrat Bangah nak ke Zoo Neraka...lama tuh mak bapak dia nak tunaikan hasra anak ni, makan tahun gakla heheheh...

So, apa kata kita tengok gambar ek...dah lama tak menulis, banyak pulak ceritanya...macam nak tulis cerpen !

Ni haaaa geng-geng rombongan bas sekolah melawat Zoo Negara...


Bangah - The Navigator (kasi can la sebab dia yang nak pegi sangat..)

BangLong - pantri bergerak


Cameraman a.k.a Daddy

Queen Of The Jungle (Zulaiqa pun suka sangat datang zoo ni..)


I ler...zoologist tak bertauliah....macam ku kenal bangat penghuni-penghuni zoo ni


Gambar depan zoo...masa datang kocik-kocik pun kat sini jugaklah bergambonya...tak berubah..


Confuse,tak tau mana nak start dulu...Navigator pun kejap nak ke kanan, kejap nak ke kiri...


BangLong bergambar bersama zirafah...dengan harapan esok boleh le tinggi macam tu ye...


Happy walaupun penat...naik semput jugak makk ni nak berjalan....


Ini GAJAH


Ini Zulaiqa...


No. 4...gembala????


Bangau oh Bangau...


Rasanya ini rusa hohoho...ke kancil ek...


Ayam Belanda


TENUK

Ini SINGA yang lapar...


Go!Go! Harimau Malaya...cantikkan gambar ni? Pandai Daddy amik gambar....


ini GLORIA, the hippo...


Kuda belang....you all tahu tak setiap kuda belang tu ada corak belang yang unik, tak sama dengan yang lain?? Saya pun baru tahu, nasib baik ZAFRI yang bagitau hehheeh...


Kesiannya la haaa unta ni...macam diet je...kurus sangat...Masa tengok kat Mekah dulu tembun-tembun je..

One thing yang lainnya outing kitorang kali ni kan ...BAWAK BEKAL! Teringat masa kecik-kecik dulu,kalau berjalan ke mana-mana, mama mesti bawak bekal nasi lemak la, bihun goreng, macam-macam lagi la...Pastuh,mesti singgah kat mana-mana berkelah...best! Teringat kisah dolu-dolu la yang saya insist nak bawak bekal..first time, biasanya main beli je. Tapi kali ni memang save la, makan kat dalam tempat-tempat pelancongan macam ni, time cuti sekolah kan mahal...

Okay, kita sambung next entri...semoga Allah s.w.t berikan saya kesihatan yang baik, jadi saya dapat menulis lagi...Assalamualaikum...












1 comment:

  1. uishhh.. mcm nengok binatang kat zoo pulak hihi..

    ReplyDelete